Evenimentul anual POCA a reunit reprezentanti ai AM, beneficiari si potentiali beneficiari

MT_POCA22.jpg

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (AM POCA) din Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a organizat evenimentul anual de informare pentru beneficiarii si potentialii beneficiari POCA.

Anul 2018 va fi unul crucial pentru pentru implementare. Daca in 2017 am facut mari eforturi pentru recuperarea intarzierilor din ultimul an si jumatate, prin evaluari si lansari de noi apeluri, in 2018 presiunea se va muta pe implementare, iar aceasta presupune efort sustinut, resurse umane, resurse financiare si, mai ales, disciplina, a apreciat, in deschiderea evenimentului, doamna Mihaela Toader, secretar de stat MDRAPFE.

Intalnirea este binevenita pentru ca aveti oportunitatea de a schimba idei si exemple de bune practici. Apelul meu este sa utilizati la maxim finantarea care vi se ofera, pentru ca exista strategiile adecvate si vi se ofera posibilitatea sa demonstrati ca politicile de coeziune sunt bune, iar dvs le implementati cu responsabilitate si eficienta, prin intermediul celor mai utile si necesare proiecte, a apreciat doamna Cendrine de Buggenoms, reprezentanta CE.

Reuniunea, care a avut loc in 15 noiembrie, a constituit un bun prilej de prezentare a informatiilor relevante cu privire la oportunitatile de finantare din cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, precum si a proiectelor care vin in sprijinul reformei administratiei publice si, implicit, a cresterii capacitatii administrative a institutiilor din sistemul judiciar.

Evenimentul se incadreaza in seria actiunilor destinate informarii publicului larg pe care AM POCA le organizeaza anual pentru prezentarea progreselor inregistrate in cadrul POCA 2014-2020 si se desfasoara in conformitate cu prevederile Regulamentelor Parlamentului European si ale Consiliului Uniunii Europene. Au participat doamna Mihaela Toader, secretar de stat in cadrul MDRAPFE, doamna Cendrine de Buggenoms, sef Unitate – DG Employment, Social Affairs and Inclusion, doamna Gabriela Bostanescu, sef AM POCA, reprezentanti ai Comisiei Europene, ai administratiei publice centrale si locale, membri ai Comitetului de Monitorizare al POCA, precum si reprezentanti ai societatii civile si ai partenerilor sociali.

Evenimentele anuale sunt finantate in cadrul proiectului „Sprijin pentru activitatile de publicitate, informare si comunicare ale AM POCA, cod SIPOCA 38”, finantat din axa 3 – Asistenta tehnica POCA. Una dintre activitatile majore ale acestui proiect vizeaza organizarea evenimentului major de informare POCA ce are ca scop transmiterea optima a informatiilor relevante privind acest program operational, astfel incat sa se asigure o utilizare si promovare eficienta a fondurilor alocate.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.