Excelenta in…ceea ce suntem II !!!

      In doua articole anterioare, am vorbit despre excelenta in sistemul de invatamant national si, gandindu-ma la cum ar trebui sa arate acesta, am observat ca sunt prea multe probleme de rezolvat si prea putine solutii pentru rezolvarea acestora. Au fost identificate probleme privind subfinantarea cercetarii stiintifice, elaborarea curriculei la toate nivelele, promovarea educatiei de excelenta, identificarea, dezvoltarea si sustinerea „talentelor”, s.a.m.d. (un articol ar putea fi scris doar privind problemele sistemului educational). Zeci de probleme sunt identificate si la nivelul altor ramuri cum ar fi agricultura, industria, economia, apararea nationala, dar, precum ne putem da seama cu usurinta, acestea sunt doar cateva din cele care duc la un sistem ineficient, dezechilibrat, incapabil de performanta (indifferent de domeniu).
      Pentru sustinerea unui astfel de sistem, trebuie sustinuti oamenii care fac parte din acesta fie ei profesori, elevi, studenti, fie membri ai sindicatelor, ong-urilor de profil etc. .
      In prezent, avem 33 de europarlamentari alesi de cateva luni care, in campanie, s-au declarat pentru un sistem educational european, performant, sustinand reforma acestuia si oamenii din cadrul sau. Odata ajunsi in cadrul PE, multi dintre europarlamentari au devenit putin mai tacuti. O radiografie a candidatului si intentiilor sale ne-ar putea releva de ce s-a intamplat acest lucru.

Radiografia europarlamentarului

Radiografia europarlamentarului

      Intrebare: oare, unui europarlamentar i s-ar acorda ocazia, ar sustine, intr-un fel sau altul, un membru al sistemului educational national? Pe site-ul Parlamentului European, gasim publicata lista europarlamentarilor romani, impreuna cu datele de contact ale acestora. Le voi trimite un link al acestui articol impreuna cu o scurte explicatie. Sper sa isi verifice mailurile.

      Conform modelului consacrat de mogulul mult iubit de Basescu, propun o leapsa europarlamentarilor romani alesi in 7 iunie 2009: in perioada 22 februarie – 02 iulie 2010, voi efectua un stagiu de cercetare la Faculte des Sciences Agronomiques de Gembloux. Intre Gembloux si Bruxelles distanta este de, aproximativ, 39 de kilometri. Ceea ce as dori sa le cer eu europarlamentarilor (NU BANI) este: ar accepta vreunul sa faca alaturi de mine un tur „informal” al Bruxelles? Prin „informal” se intelege sa ma „introduca” in acele tumultoase cercuri ale puterii de la Bruxelles 😀 pentru a vedea cum functioneaza, daca functioneaza, sa incerce, daca respectivul europarlamentar crede ca poate, sa imi faciliteze accesul la diferite resurse de documentare (baze de date in domeniul dezvoltarii rurale ale PE, CE, universitatilor din Bruxelles etc.) si, de ce nu, sa imi faca, poate, cunostinta cu cateva persoane sus-puse din capital Europei (adica sa imi fac pile….).
      Intrebare: credeti ca voi primi vreun raspuns?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top