Pescuitul in Laponia

 

Scopul proiectului “Pescuitul in Laponia” este de a exploata resursele de pescuit din Vaqsterbotten pentru a crea o industrie turistica durabila. Proiectul este coordonat de Asociatia Economiei Rurale si Agricole din Vasterbotten. Proiectul are un grup de decizie unde finantatorii locali si regionali sunt reprezentati.

Aproximativ 50 de intreprinderi mici participa activ la proiect. Principalele masuri ale proiectului sunt:
– Asigurarea de produse de inalta calitate, prin imbunatatirea gestionarii pescuitului si efectuarea masurilor pentru mediul de conservare;
– Comercializarea de produse din regiune atat la nivel national cat si international;
– Formarea si desfasurarea de cursuri adaptate pentru proprietarii de companie pentru a creste calitatea produsului si profitabilitate.

Anual, numarul intreprinderilor de turism care se ocupa cu pescuitul in Vasterbotten a crescut cu 5 din anul 2000 si 10 intreprinderi profitabile ar trebui sa fie infiintate in anul 2005, ajungand la un total de 65 intreprinderi.

Mai mult de atat, o organizatie condusa de catre intreprinderile de turism ce se ocupa cu pescuitul pentru dezvoltarea unei afacerii viitoare, isi va incepe activitatea din toamna anului 2004.

In plus formele locale de gestionare a pescuitului asigurand calitatea produselor au fost stabilite si momentan sunt puse in aplicare si distribuite. Au fost create 8 locuri de munca in perioada 2000-2002 si nu mai putin de 20 de locuri de munca vor fi create pana in anul 2005.

Cost total: 3.47 milioane euro
EU contribution: 1.25 milioane euro

Contact:
Per , Lundstrom
Hushallningssallskapet, Expolaris center
S – 93178 , Skelleftea
Sverige
Tel.: +46 910 – 70 16 59
Fax: +46 910 – 73 53 17
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.