Recrutare dincolo de granite

 

O cladire de standuri are un picior in Norvegia si un alt picior in Suedia. Fizic, un proiect transfrontalier, aceasta agentie de ocupare a fortei de munca trece dincolo de gesturile simple, simbolice de deschidere a frontierelor. Vine si ii ajuta pe oameni din ambele tari, care isi cauta un loc de munca pe fiecare parte a liniei de demarcatie nationala.

Cladirea este una din cele doua din lume ce a fost construit pe o frontiera nationala. La Morokulien 4 milioane de oameni traverseaza din Norvegia in Suedia sau invers, majoritatea dintre ei cautand de munca.

Agentia de ocupare a fortei de munca Morokulien a fost infiintata mai ales pentru a satisface nevoile specifice, decât sa-si indeplineasca rolul de agentie de ocupare a fortei de munca traditionale.

Doua persoane formau personalul agentiei: una de la Suedia si cealalta din Norvegia. Au infiintat legaturi de colaborare intre angajatori si candidati din ambele tari, extinzand aptitudinile de baza pentru vechile si viitoarele oportunitatile. In timp ce neoficial, regiunea a partajat o piata a muncii de ceva timp, aceasta este prima initiativa pentru a valorifica potentialul acestei forte de munca mobile.

Agentia atinge aspecte cum ar fi: modalitatea de obtinere a unui permis de sedere sau de lucru, la ce sa se astepte din punct de vedere cultural, ce salarii sunt si ce procedurile de aplicare se aleg.

Impozitarea, asigurarile sociale, vamale si de ajutor de somaj sunt, de asemenea, subiecte la care agentia se face utila prin informarea clientilor sai.

Colaborarea cu parteneri include mai multe agentii de ocupare a fortei de munca traditionale din jurul regiunii. Odata cu intrare lor, a fost stabilita o retea pe deplin informata. Pe termen lung, cresterea flexibilitatii fortei de munca va contribui la cresterea economica globala.

Cost total: 237 701,72 euro
Contributie UE:59 425,43 euro

Contact
Lennart , Sandelin
S Sverige
Tel.: + 46 571 236 51
Fax: + 46 571 236 53
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.