Fermierii care angajeaza absolventi din promotia 2014 primesc bani de la UE

tractor.jpg

tractorAutoritatile pun la bataie 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru a sustine angajarea tinerilor absolventi si activitatea companiilor mici si mijlocii. Proiectele vor putea fi incarcate in sistemul informatic Action Web incepand cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, pana la data de 11 iunie 2014, ora 16.00.

Astfel, potrivit Ministerului Fondurilor Europene, subventia acopera salariul net de 900 de lei pentru un angajat cu studii medii, si 1.300 de lei pentru cei cu studii superioare pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Prin aceasta schema de minimis sustinem angajarea tinerilor absolventi si activitatea mediului privat. O suma de aproximativ 40 de milioane de euro din fondurile europene alocate Romaniei prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) va fi folosita pentru a subventiona primele locuri de munca ale elevilor si studentilor din promotia 2014. Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Mai multe detalii: Recolta.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.