Fermierii vor obtine noi subventii pentru culturile ecologice

eco-farm.jpg

eco-farmFermierii care indeplinesc criteriile de eligibilitate pot beneficia de subventii denumite “plati pentru inverzire” prin intermediul Fondului European de Garantare Agricola (FEGA). 

Cei care vor putea sa primeasca aceste subventii vor trebui, incepand cu 1 ianuarie 2015 sa aplice, pe toate suprafetele eligibile urmatoarele practici agricole benefice pentru clima si mediu: diversificarea culturilor, mentinerea pajistilor permanente existente la nivel national si pastrarea unei zone de interes ecologic.

De asemenea, fermierii vor putea beneficia si de plata pentru suprafetele in conversie/certificate dar si cei care au intreaga exploatatie cu culturi permanente. Un statut asemanator vor avea si cei care aplica practici compatibile pentru exploatatiile aflate in zonele de conservare a habitatelor naturale si a speciilor de fauna si flora salbatica.

Cuantumul pentru inverzire se calculeaza anual prin impartirea plafonului de 30% din alocarea anuala din FEGA la numarul total de hectare eligibile.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.