Fermierii vor putea obtine adeverinte pentru subventii chiar daca au datorii la bugetul local

fermier-credit.jpg

tineri-fermieri1Eliberarea de catre primarii a adeverintelor necesare fermierilor pentru obtinerea subventiilor nu va mai fi conditionata de lipsa datoriilor la bugetul local, se arata intr-un comunicat remis de catre federatia Agrostar.

Agrostar a cerut si a obtinut de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) completarea prevederilor Ordinului in sensul ca “eliberarea adeverintei nu poate fi conditionata de existenta datoriilor la bugetul local”.

“Aceasta solicitare a venit ca urmare a faptului ca, in anii trecuti, au fost nenumarate cazuri in care fermierii nu au putut obtine aceste adeverinte de la primarii, deoarece inregistrau debite la bugetele locale. Or, conform regulamentelor UE, obtinerea subventiilor nu poate fi conditionata de existenta datoriilor si/sau de plata acestora”, a declarat secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Totodata, federatia a obtinut si eliberarea gratuita de catre medicii veterinari a adeverintelor pentru crescatorii de animale.

Reprezentantii Agrostar, Proagro si Lapar s-au intalnit, miercuri, cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, scopul fiind acela ca aceste organizatii, membre in cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Agriculturii, sa isi poata spune punctul de vedere asupra modificarilor Ordinului 619/2015, modificari initiate de catre Ministerul Agriculturii.

Intalnirea a venit ca urmare a faptului ca, in cadrul Comisiei de Dialog social de luni, cele trei organizatii si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca nu au fost consultate anterior punerii pe ordinea de zi a comisiei a propunerilor de modificare a ordinului.

Sursa: Mediafax

One thought on “Fermierii vor putea obtine adeverinte pentru subventii chiar daca au datorii la bugetul local”

 1. Balici Mihai spune:

  Acesti guvernanti parca au mintea legata
  In loc sa puna puhoiul de 10.000 de functionari existenti in structurile APIA sa intocmeasca manual calculul subventiilor pe anul 2015 , ei dau ordonante sa nu le ceara plata impozitelor cand vor depune actele pentru subventia pe anul 2016
  In mod cert , aplicatia informatica pentru calculul automat al subventiei pe anul 2015 nu va fi gata nici la vara ,dat fiind ca firma care a contractat acest produs a avut mari probleme cu DNA , cred ca starea de spirit al functionarilor societatii care au ramas in firma nu este tocmai ideala creatiei , iar ministrul nu analizeaza in fiecare zi stadiul proiectarii
  Pai daca era Ceausescu in fiecare ora analiza cu factorii de raspundere stadiul realizarii sistemului informatic si ma mira faptul ca acesti functionari de astazi sunt scoliti pe la Bruxell , deci oameni cu o baza puternica profesionala ,dar sunt condusi de o firma clientelara care isi bate joc de conducerea ministerului si de cei un milion de fermieri
  Atata timp cat nu primesc subventiile ,fermierii nu pot sa isi achite impozitele la primarie , plus o intreaga nenorocire ca nu sunt bani pentru aratura ,seminte , plata unor credite bancare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.