Finalizare proiect Dezvoltarea politicilor sociale și de sănătate din județul Iași

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, în parteneriat cu Asociația Copilul Meu Inima Mea, Consiliul Județean Iași și Primăria Iași anunță încheierea proiectului ”Dezvoltarea politicilor sociale și de sănătate din județul Iași. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 şi a susținut dezvoltarea capacității autorităților locale partenere și organizațiilor neguvernamentale din domeniul social și sănătate și a formulat și promovat dezvoltarea a două noi politici privind domeniul social și sănătate.

Pentru implementarea cu succes a proiectului, COPAC și ACMIM au semnat două Parteneriate de Dezvoltare Locală cu Consiliul Județean Iași și Primăria Iași, cu sprijinul căruia s-a asigurat implementarea proiectului și exploatarea cu succes a resurselor care au fost planificate și realizate prin cererea de finanțare propusă.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Două parteneriate de dezvoltare locală (PDL) pe raza Județului Iași, funcționale la 6 luni după finalizarea proiectului;
  2. Creșterea nivelului de pregătire a unui număr de 52 reprezentanți ai ONG-urilor sociale și de sănătate locale și a reprezentanților autorităților locale;
  3. Dezvoltarea unui instrument de monitorizare a politicilor din domeniul social și sănătate la nivelul județului Iași;
  4. Dezvoltarea a doua politici locale in domeniul social si sanatate in judetul Iasi cu implicarea a 40 de reprezentanti ai autoritatilor locale (reprezentanti alesi si angajati), si 10 cetateni, beneficiari ai serviciilor sociale si de sănătate din judetul Iasi participanti la fundamentarea propunerilor de politici publice in domeniul social si sanatate.

Cele două politici publice creionate în cadrul proiectului sunt:

  1. InfoSAN – Centru județean de informare despre sănătate

Creșterea nivelului de informare și conștientizare al populației cu privire la importanța accesului la servicii preventive, cu accent pe screening-uri în general și pe tipurile de screening pe care este necesar să le facă, în funcție de vârstă și de alți factori de risc.

  1. Tele-MedcIS – Elaborarea unei hărți a furnizorilor de servicii medicale și sociale și definirea unor trasee  ale pacienților

Creșterea accesului la servicii medicale și eficientizarea managementului bolilor cronice prin implementarea unei rețele de Centre de Telemedicină pentru categoriile vulnerabile. Mai multe detalii regăsiți pe www.social-sanatate.ro.

Valoarea totală a proiectului este de 424,965.33 lei, din care valoare nerambursabilă din FSE  416,466.02 lei și cofinanţare COPAC/ACMIM 8,499.31 lei.

Proiectul este implementat în perioada: 28 iulie 2022 – 28 iulie 2023. 

Cod proiect MySMIS2014+: 151548.

Date de contact:

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România

Strada Wilhelm Filderman nr. 6, sector 3, București

Manager de proiect – Luminița Vâlcea

Tel: 0722.975.314

[email protected]  

www.copac.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top