Finantare de 500 de milioane de lei pentru lucrarile la drumurile judetene si comunale

drum1.jpg

drumFinantarile destinate lucrarilor la drumurile judetene si comunale au fost aprobate de Guvern la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale ai Administratiei Publice. Suma totala se ridica la 500 de milioane de lei, iar bani vor fi repartizati fiecarui judet.

La rectificarea bugetului de stat pe anul acesta si unele masuri bugetare, prin OUG nr. 47/2015, sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru bugetele locale, si anume, pentru finantarea cheltuielilor pentru drumurile judetene si comunale s-a majorat cu 500 de milioane de lei. Banii au fost repartizati pe doua criterii: s-au alocat direct proportional cu lungimea drumurilor din fiecare judet si in functie de capacitatea financiara, adica, s-au alocat mai multi bani pentru judetele mai putin dezvoltate.

Criteriile asigura un echilibru in repartizarea banilor pe judete si nu se vor produce discrepante intre acestea. Toate cele 41 de judete vor primi sume ce sunt cuprinse intre 9 si 14 milioane de lei. Pe plan local, banii vor fi repartizati de Consiliul Judetean, pentru fiecare localitate in functie de lungimea si starea tehnica a drumurilor, dupa consultarea tuturor edililor.

 Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.