Finantare de 89 milioane de lei pentru opt proiecte POS Mediu

delta_dunarii.jpg

delta_dunariiMinistrul Mediului, Rovana Plumb, va semna astazi contractele de finantare pentru 8 proiecte din domeniul managementului ariilor naturale protejate, a caror valoare insumeaza 89.033.118 lei.

Beneficiarii proiectelor sunt:

  • Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii – „Plan de management integrat pentru zona Deltei Dunarii”
  • Asociatia Danubiu Tulcea  – “Conservarea ariei strict protejate Padurea Letea”
  • Eurolevel Constanta – „Managementul capitalului natural in ROSPA0076 Marea Neagra”
  • Asociatia Eco-Durabil Bucuresti – „Managementul conservativ si participativ in situl Natura 2000 Soveja”
  • Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea – „Imbunatatirea managementului Siturilor de interes Comunitar ROSCI0026 Cenaru si ROSCI0216 Reghiu Scruntaru”
  • Agentia pentru Protectia Mediului Tulcea – „Elaborarea planului de management pentru ROSPA0009 Bestepe-Mahmudia si pentru rezervatia naturala Dealurile Bestepe”
  • Consiliul Judetean Buzau, cu 2 proiecte:
  1. „Protectia si promovarea biodiversitatii sitului ROSCI0229 Siriu”
  2. „Protectia si promovarea biodiversitatii sitului ROSCI0190 Penteleu”.

Proiectele isi propun realizarea de planuri de management, imprejmuirea ariei naturale protejate „Padurea Letea” cu gard de protectie, in vederea stoparii pasunatului realizat de cai semi-salbaticiti, dar si de alte animale domestice lasate libere, precum si cresterea capacitatii institutionale de gestionare a incendiilor in Padurea Letea, elaborarea de studii specifice, imbunatatirea gradului de constientizare publica privind importanta conservarii biodiversitatii, realizarea unei infrastructuri de vizitare care va contribui la realizarea dezvoltarii durabile, asigurarea monitorizarii si conservarii biodiversitatii in ariile protejate.

Acestea fac parte din cele 66 de proiecte aprobate in cadrul ultimei sesiuni de cereri de proiecte lansate de Autoritatea de Management POS Mediu anul trecut.

In cadrul Comitetului de Monitorizare (CM) pentru Programul Operational Sectorial „Mediu”, desfasurat astazi la Constanta, Ministrul Mediului va semna si contractul de finantare pentru proiectul „Canalizare menajera comuna Valul lui Traian, etapa III, judetul Constanta”.

Investitia propusa are ca scop imbunatatirea situatiei curente a zonei, in sectorul de apa uzata, prin intregirea sistemului de canalizare al localitatii Valul lui Traian, realizarea de retele de canalizare stradale pe 38,6 km si montarea celei de a treia pompe la statiile de pompare existente, in scopul conformarii cu obligatiile privind calitatea apei prevazute in Tratatul de Aderare.

Populatia beneficiara a proiectului este de 7.132 persoane.

Valoarea totala a proiectului este de 21.242.442 lei, fara TVA, din care finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune 18.727.338 lei. Proiectul va fi implementat de catre Operatorul Regional S.C. RAJA S.A. Constanta.

Sursa: AM POS Mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.