Finantare pentru startup-uri: Investitii de 2,6 miliarde de euro in fintech si inteligenta artificiala

bank-note-euro-bills-paper-money-63635.jpeg

Platforma nemteasca de investitii in startup-uri Rocket Internet a anuntat ca are de 2,6 miliarde de euro de investit in domenii precum inteligenta artificiala (AI) si fintech.

Rocket Internet a avut un start subred dupa listarea la bursa din 2014. Totusi, start-up-urile detinute de companie au inregistrat cresteri mari — vizibile in pretul actiunilor Rocket Internet.

Firma germana a investit pâna acum (in principal) in domenii precum e-commerce, moda, software, travel si livrare de mâncare.

Delivery Hero, HelloFresh, Home24 (care se pregateste de listarea la bursa), Campsy, Everdine si Global Fashion Group (GFG) sunt câteva dintre startup-urile in care a investit Rocket Internet.

De asemenea, reprezentantii Rocket Internet au afirmat ca startup-ul african de comert electronic Jumia (finantat de compania germana) este un posibil candidat pentru o listare la bursa, dupa o crestere a vânzarilor cu 71%, la 151 milioane de euro.

Rocket Internet incubeaza si investeste in afaceri din domeniul online si tehnologie la nivel global. Companiile selectate de Rocket sunt active intr-un numar mare de tari din intreaga lume, cu peste 33.000 de angajati.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.