Finantare pentru startup-uri: UE lanseaza un fond de investitii de 410 de milioane de euro

bank-note-euro-bills-paper-money-63635.jpeg

Uniunea Europeana a lansat astazi un “fond de fonduri” cu capital de risc de 410 milioane de euro, prin care spera sa stimuleze investitii noi in startup-uri inovatoare din Europa in valoare de 6,5 miliarde de euro.

“Fondul de fonduri” — numit VentureEU, are drept scop utilizarea fondurilor UE pentru a atrage investitii publice si private pentru pana la 1.500 de firme nou infiintate.

Sprijinite cu o finantare UE in valoare de 410 milioane de euro, cele 6 fonduri de investitii selectate urmaresc sa obtina pana la 2,1 miliarde de euro din investitii publice si private. La randul sau, acest lucru va determina o investitie noua de 6,5 miliarde de euro in startup-uri inovatoare, dubland valoarea capitalului de risc disponibil in prezent in Europa, potrivit unui comunicat de presa al Comisiei Europene.

Europa se mandreste cu o multitudine de talente, de la cercetatori de clasa mondiala pana la antreprenori calificati, iar institutiile blocului comunitar doresc sa transforme aceasta excelenta in povesti de succes.

Carlos Moedas, comisarul european pentru cercetare, stiinta si inovare, a afirmat: “VentureEU este un element-cheie al strategiei Open Innovation pe care am lansat-o acum trei ani. Este vital ca Europa sa ramana un lider industrial si o putere economica.”

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.