Finanțarea primită în medie de startup-urile românști la prima investiție de venture capital

Bani-pixabay.jpg

În anul 2020, marcat de criza coronavirus, au crescut atât volumul total al investițiilor de capital de risc primite de startup-urile românești, cât și valoarea medie a finanțării primite de fiecare startup la prima investiție, potrivit unui raport publicat, joi, de How to Web.

Conform raportului, în anul 2020, startup-urile românești au beneficiat de 58 de investiții în valoare totală de 30,39 milioane de euro, acestea reprezentând o creștere de 6% a volumului de investiții și de 51% a numărului de tranzacții față de 2019.

Suma medie primită de un startup românesc la prima investiție a fost de 357.000 de euro, în anul 2020, în creștere ușoară față de anul 2019, când a fost de 314.000 euro.

Cea mai mare parte a capitalului investit în startup-urile românești în anul 2020 a fost prin runde de investiții seed: 21,87 milioane de euro în total (72%). „În general, un startup primește o investiție seed dacă a construit deja o primă versiune funcțională a produsului și probabil are și ceva utilizatori sau clienți”, explică raportul.

Top finanțări 2020:

  • TypingDNA a anunțat în ianuarie 2020 că aprimit o rundă de investiții de serie A de 6,2 milioane de euro de la Gradient Ventures, fondul de investiții Google axat pe inteligență artificială. Investiția a fost acordată în SUA.
  • Deepstash a primit o investiție seed de 3 milioane de euro, condusă de Connect Ventures, în decembrie 2020… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.