Finantari CE pentru organizatii non-profit

Comisia Europeana lanseaza apelul de proiecte ‘Cetateni activi pentru Europa’ in cadrul Programului ‘Europe for citizens’.

Bugetul total al acestei linii de finantare este de 1.100.000 Euro. Beneficiarii eligibili sunt organizatiile non-profit.

Un proiect trebuie sa implice organizatii eligibile din cel putin doua tari eligibile, din care cel putin una sa fie intr-un Stat Membru UE. Pe langa Statele Membre UR, mai sunt eligibile: Croatia, Fosta Republica Iugoslava Macedonia si Albania.

Cofinantarea este de minim 20% din bugetul total. Valorile minime si maxime ale finantarii sunt intre 75.000 euro si 150.000 euro.

Durata maxima a unui proiect- 12 luni. Activitatile trebuie derulate intre 1 Ianuarie 2010 si 31 Martie 2010.

Criterii de evaluare: calitativ 80% / cantitativ 20%

Termen limita de depunere a aplicatiilor – 30 sept 2009. Aplicatiile se transmit electronic si in copie pe hartie.

Textul integral al apelului de proiecte poate fi citit la:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2009:176:0012:0015:EN:PDF

About Florina Vlad

Ma numesc Florina si lucrez in consultanta de mai bine de 3 ani. Poate ca primul lucru pe care l-am invatat lucrand intr-o firma alta decat una domestica a fost ca… „assumptions are the mother of all mistakes”’ sau, in alte cuvinte, „failing to plan is planning to fail”. Ce am facut pana am ajuns aici? Am terminat ASE-ul in anul 2000 si m-am angajat la primarie in urma renumitului concurs al Dlui Basescu, primul (si poate singurul) de amploare mare dupa care aproape toata lumea a intrat „pe bune”. In timpul facultatii imi doream foarte mult „sa ma fac” inspector la primarie, ceea ce s-a si intamplat. Dupa patru ani a urmat demisia de placere (poate chiar „revengeful”). Aveam o idee vaga despre ce inseamna UE si auzisem de notiunea de „proiecte europene”. Atunci mi-am dorit sa ajung consultant. Am plecat la un master in Olanda pe teme de „Managementul infrastructurii de mediu”, fara sa am o idee despre ce urmeaza sa studiez. A fost un an frumos, poate cel mai frumos, in care la aproape 30 de ani am retrait viata de student. Sansa mea cea mai mare au fost cateva cuvinte schimbate intr-un aeroport si atat – nici un „follow-up” pana cand… La doua zile dupa ce m-am intors acasa, am fost sunata si mi s-a oferit un job de „asistent manager”. Si asa au inceput anii de ‘consultant’. Aici imi voi impartasi opiniile cu privire la unele aspecte practice ale muncii mele: finantari europene, licitatii, proceduri de evaluare, management de proiect, relatii cu clienti/ beneficiari, precum si alte lucruri marunte ‘cu impact’. Imi doresc sa va placa.

2 thoughts on “Finantari CE pentru organizatii non-profit”

  1. am o asociatie sportiva si ca ori care la inceput de drum nu stim cum trebuie actionat pentru a accesa fonduri de la bugetele local si judetian cit si cele dela ue ne rambursabile si cine ar trebui sau unde se fac aceste proiecte.Asociatia noastra este sportiva la nivel judetian>galati> si este facuta prin DJ DE SPORT Galati.si pentru ai face un simplu cont trebuie constituita la nivel de ONG.cu inscriere de nume la MIN .JUSTITIEI SI toate celelalte demersuri necesare ong.urilor care este diferenta ,si daca sunt aceleasi demersuri atunci sa se interzica DJS.urilor judetiene pentru a le mai constitui pentru ca trebuie platita taxa notariala de 2 ori in cazul asta.Presedinte asociatie FLOREA GRIGORE tel0336419996.va multemesc

  2. cornoiu ion spune:

    am o asociatie nonprofit si sunt la inceput de drum. m-ar interesa cum pot beneficia de o finantare de la uniunea europeana deoarece fundatia nu dispune in momentul actual de fonduri. dat fiind faptul ca asociatia are ca scop desfasurarea activitatii pe mai multe domenii cum ar fii cultural sportiv de ajutorare etc poate ma puteti ajuta cu sfaturi ca pentru inceput de drum. de altfel m-ar interesa prin ce metode pot obtine fonduri pentru demararea activitatiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.