Finanțări europene: A fost deschisă Magistrala 5 de metrou

statie_metrou.jpg

Începând de ieri, persoanele care călătoresc cu metroul pot utiliza Magistrala 5, care face legătura între stațiile Râul Doamnei și Eroilor.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: „Salut cu entuziasm inaugurarea Magistralei 5 de metrou, finanțată prin Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013 și Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea totală a proiectului a fost de 3,2 miliarde lei, iar valoarea eligibilă a fost de 2,3 miliarde lei, din care fondurile europene reprezintă aproximativ 2 miliarde lei.

Pentru mine, încărcătura emoțională a acestei realizări atât de așteptate de bucureșteni este cu atât mai mare cu cât în urmă cu nouă ani când a început proiectul acestui tronson cu 10 stații noi, eu am negociat finanțarea liniei de metrou din fonduri europene cu Comisia Europeană din poziția de Director General al Direcției Generale Relații Financiare Externe din cadrul Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial Transport, poziție pe care o ocupam la acea dată. Felicitări, așadar, tuturor celor implicați în această reușită care arată că se poate! Atenție, se «deschid» ușile! Se deschid pentru noi oportunități de finanțare europeană a mobilității urbane.

Fondurile europene consistente pe care le avem la dispoziție permit dezvoltarea într-un ritm alert a infrastructurii din România, așa cum și președintele Klaus Iohannis a subliniat la evenimentul de lansare”.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.