Finantari europene de peste 2 miliarde euro, lansate pana la sfarsitul anului 2017

bani-ue.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene va lansa pana la sfarsitul acestui an apeluri de proiecte de peste 2 miliarde euro fonduri europene, potrivit calendarului estimativ publicat pe site-ul www.fonduri-ue.ro.

Este important ca implementarea proiectelor aferente Programelor Operationale sa inceapa cat mai curand, iata de ce am accelerat ritmul de lansare a apelurilor de proiecte. Mai multe locuri de munca, in special pentru tineri, imbunatatirea nivelului de trai, modernizarea infrastructurii, respectarea standardelor de protectie a mediului sunt vitale pentru tara noastra, iar cresterea calitatii cercetarii si invatamantului, precum si accesul la noi tehnologii informatice pot fi motoarele dezvoltarii Romaniei in lumea moderna, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Printre apelurile care se vor lansa in perioada urmatoare amintim finantarea de investitii in infrastructura de educatie si formare (POR, 31 mil. euro), in infrastructurile sanitare si sociale (POR, 125 mil. euro), in eficientizarea energetica a locuintelor si a infrastructurii publice din orase (POR, 76 mil. euro). Alocari substantiale vor fi lansate si pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii necesare navigatiei fluviale si maritime (POIM, 292 mil euro), infrastructurii aeroportuare (POIM, 33,5 mil. euro), pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor destinate unei economii digitale competitive (POC, 50 mil. euro), pentru mai multe locuri de munca oferite somerilor si persoanelor inactive (POCU, 20 mil. euro) si pentru accesul egal al tuturor cetatenilor la invatarea pe tot parcursul vietii (POCU, 32,5 mil. euro).

De asemenea, cererile de proiecte care se vor lansa pana la sfarsitul acestui an vizeaza investitii semnificative in integrarea durabila pe piata muncii a tinerilor (POCU, 104 mil. euro), in dezvoltarea administratiei publice si a unui sistem judiciar accesibil si transparent (POCA, 7,3 mil. euro).

O importanta deosebita se acorda si investitiilor care vizeaza cresterea eficientei resurselor umane implicate in gestionarea si controlul modului in care sunt folositi banii europeni (POAT, 91,6 mil euro), dar si sprijinirea activitatilor comune cu alte state pe linia prevenirii dezastrelor naturale si pregatirea unor actiuni concertate in timpul situatiilor de urgenta (PO Romania-Ucraina , 33 mil. euro).

Calendar – Apeluri care se estimează a fi lansate până la 30 iunie 2018

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top