Finanțări pentru startup-uri românești de la un fond de investiții ungar de 20 milioane Euro

Bani-pixabay.jpg

Un grup de antreprenori unguri a lansat Oktogon Ventures, un fond de 20 de milioane de euro care vrea să acorde investiții startup-urilor din 8 țări est-europene, printre care și România, a anunțat recent ediția maghiară a Forbes.

Fondul de investiții este focalizat pe startup-uri de tehnologie din Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, România, Bulgaria și Croația. Oktogon Ventures are în vedere investiții early stage și seed de câte 150.000 – 1,5 milioane de euro în 20-25 de firme tech care urmăresc să se lanseze în SUA, Asia sau Europa de Vest.

Printre inițiatorii firmei de investiții Oktogon Ventures se numără Gyula Fehér, co-fondator al serviciului de streaming online Ustream lansat în 2007.

După ce a primit mai multe rânduri de investiții mai ales în America, Ustream a fost cumpărat de IBM, în anul 2016, suma neoficială a tranzacției fiind de 130 de milioane de dolari, după cum a relatat presa de business internațională atunci. În prezent, servicul Ustream este integrat în afacerile companiei americane IT, sub brandul IBM Cloud Video.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.