„În vederea departajării celor 21 de companii care au obținut punctajul maxim, s-a avut în vedere numai criteriul de rentabilitate a cifrei de afaceri, fără ca acesta sa fie considerat în contextul analizei «viabilității investiției», respectiv a capacității de absorbție și utilizare a ajutorului de stat de către firmele calificate”, se arată într-un comunicat al AOAR.
Din această cauză s-a ajuns la „situații derizorii”, conform asociației: Una dintre firmele câștigătoare a avut în 2021 o cifră de afaceri de 5.100 de lei. Șase din cele opt companii câștigătoare au o cifră de afaceri sub 600.000 de lei Numărul cumulat de angajați al celor opt firme este de 14, revenind o medie de 1,75 de angajați pe firmă Rentabilitatea medie a celor opt firme este de 67,2%, unele atingând 90%, cu mult peste rentabilitatea firmelor cu activitate de producție, aflată între 5,2% și 17%.
AOAR acuză că nu au primit finanțare companii precum Chimcomplex sau Zarea, care sunt lideri pe domeniile lor de producție.
Sursa: libertatea.ro