Firmele de servicii funerare din mediul rural isi pot finanta afacerile cu fonduri UE

bani-servicii-funerare.jpg

Iesenii care doresc sa faca afaceri din servicii funerare, pot accesa fonduri europene. Banii sunt oferiti de catre Agentia de Plati si Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltarea Rurala (FEADR).

Este vorba de Masura 312 «Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi». La ultima sesiune de primire a proiectelor am avut doua solicitari din partea a doi posibili beneficiari. Din Bacau am primit un proiect cu o valoarea eligibila de 57.395 de euro, in care deponentul a solicitat banii pentru echipamente si mijloace de transport pentru desfasurare activitati funerare. Pe Suceava avem un proiect cu o valoare eligibila de 106.000 de euro. Cel care a depus proiectul doreste sa darame un imobil vechi si sa construiasca pe locul respectiv un atelier pentru servicii funerare. Zilele aceastea urmeaza sa primim raportul de selectie si sa vedem ce proiecte au fost declarate eligibile. In Iasi nu s-a depus un asemenea proiect“, a mentionat Liviu Bulgaru, director general Centrul Regional de Plati si Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) Iasi.

Urmatoarea sesiune pentru Masura 312 se va desfasura in perioada 3-28 septembrie. Beneficiarii persoane fizice pot accesa pana la 50.000 de euro fonduri nerambursabile iar micro-intreprinderile pot beneficia si de 100.000 de euro, daca isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier. Intreprinderile individuale, societatile cooperative sau societatile comerciale, pot accesa pana la maxim 200.000 de euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

5 thoughts on “Firmele de servicii funerare din mediul rural isi pot finanta afacerile cu fonduri UE”

 1. lili duca spune:

  Buna sunt din Sibiu si as vrea sa deschid o firma de funeralii in care sa fie inclus si transportu decedatului si tot ce tine de mormintare . M-ar interesa daca se poate prin cu fonduri europene si care ar fi termenul pentru proiect . Va multumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   In primul rand trebuie sa cititi cu atentie ghidul, sa vedeti daca va incadrati ca si eligibilitate: https://www.finantare.ro/pndr-2014-2020-6-4-sprijin-pentru-investitii-in-crearea-si-dezvoltarea-de-activitati-non%e2%80%90agricole.html (sectiunea Documentatie, aflata la finalul fisei).

   In al doilea rand, va recomand sa luati legatura cu un consultant cu experienta care sa va ajute cu scrierea dosarului de finantare: http://cerere.finantare.ro/cerere-finantare.html.

   Mult succes!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

 2. romy spune:

  Buna seara sunt din jud. Iasi am 37 de ani si as dori sa stiu daca pot si eu accesa fonduri europene nerambursabile,as dori sa mi fac o firma de pompe funebre avand ca angajati eu si sotia pentru inceput,locuiesc la tara cu parintii si as face un contract de comodat cu ei pe perioada nedeterminata pentru ca aici unde locuiesc as vrea sa mi desfasor afacerea,mai am inceputa o cladire avand 72 de metri patrati doar ca neavand bani am ramas la stadiul de a fi acoperita si restul pana la finisare as putea sa folosesc aceasta cladire in proiectul meu?Si daca anul acesta 2013 se mai dau bani pentru aceasta masura 312.V a multumesc.

 3. florin spune:

  buna seara!sunt din bucuresti si vreau sa deschid o firma de servicii funerare in jud braila,pot accesa fonduri europene nerambursabile in 2013?multumesc pentru timpul acordat!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   S-au dat bani pentru firmele din mediul rural, prin PNDR (https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr), prin Masura 312 (https://www.finantare.ro/program-6010-masura-312-sprijin-pentru-crearea-si-dezvoltarea-de-micro_intreprinderi.html) – termenul limita a fost insa 28 septembrie. E posibil ca masura sa fie relansata in 2013.

   Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.