Fond de investitii de 100 milioane de dolari pentru startup-uri de inteligenta artificiala

brain-1845944_960_720_0.jpg

Producatorul american de cipuri Micron Technology intentioneaza sa investeasca pâna la 100 de milioane de dolari in startup-uri care lucreaza in domeniul tehnologiilor de inteligenta artificiala.

Compania cu sediul in Idaho, Statele Unite, a lansat un fond de capital de risc cu mai mult de un deceniu in urma, dar investitiile sale de pâna acum au fost „foarte sporadice” si „foarte aproape de activitatea noastra de baza”, a declarat Sumit Sadana, chief business officer la Micron, pentru Reuters.

Compania considera ca poate vinde mai multe cipuri de memorie daca isi extinde activitatea in domenii care folosesc inteligenta artificiala (deoarece domeniul foloseste cantitati uriase de date care trebuie stocate — pe produsele sale, au spus reprezentantii Micron la o conferinta de inteligenta artificiala din San Francisco).

Putine dintre investitiile anterioare ale firmei americane au fost facute publice.

Fondurile nou alocate vor fi investite atât in startup-uri hardware, cât si software, care lucreaza cu algoritmi de inteligenta artificiala, a afirmat Sumit Sadana. El a adaugat ca Micron are un interes deosebit sa investeasca in tehnologia autoturismelor autonome, realitatea virtuala si solutii de automatizare a fabricilor automatizata, deoarece firma are deja afaceri in aceste domenii.

Rivalii Micron investesc, de asemenea, in afaceri care dezvolta astfel de tehnologii. Fondul de capital de risc al companiei Intel a investit in ultimii ani peste 1 miliard de dolari in startup-uri care lucreaza in domeniul inteligentei artificiale.

Reprezentantii Micron au spus ca o cincime din fondurile pentru startup-uri vor merge la afaceri conduse de femei si alte grupuri slab reprezentate. De asemenea, Micron Foundation, organizatia nonprofit a companiei, va oferi un fond de 1 milion de dolari pentru granturi acordate universitatilor si organizatiilor nonprofit care efectueaza cercetari in domeniul inteligentei artificiale.

Primii trei beneficiari ai granturilor au fost Berkeley Artificial Intelligence Research Lab, tanford Precision Health and Integrated Diagnostics Center si AI4All, o organizatie nonprofit care organizeaza o tabara de vara destinata studentilor slab reprezentati in domeniu.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top