Fondul de 10 miliarde euro, anuntat de Dragnea, nu va avea atatia bani in cont

liviu_dragnea.jpg

Noul fond de investitii locale, anuntat de Liviu Dragnea si care va fi creat de Guvern, nu va fi alimentat cu 10 miliarde de euro, asa cum se intelegea din declaratiile oficialilor, ci va primi bani pe masura ce primariile vor trimite proiecte la care deja au o autorizatie de constructie, de exemplu. Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP) a declarat ca va fi “un fel de mecanism de granturi”.

“Evident ca pe masura ce… (apar proiecte, acest fond va fi finantat cu bani de la buget n.r.). Noi trebuie sa vedem daca sunt un domeniu prioritar. Sunt niste prioritati la aceste investitii locale, apa si canal, il vedem, verificam economic zona. Primariile vor primi un fel de grant”, a spus Ghizdeanu.

El este de parere ca noul fond va fi mai rapid si mai facil decat forma de PNDL.

“E vorba de domenii prioritare, sanatate si mai multe”, a punctat Ghizdeanu.

Se pare ca noul PNDL va fi mai restrictiv pentru primarii. Acestea vor fi obligate sa aiba, de exemplu, o investitie realizata, precum sistemul de apa, apoi sa ceara bani pentru canalizare.

Cu alte cuvinte, prima data sa finalizeze investitia, apoi sa ceara bani pentru celalalt proiect.

Ministerul de Finante, cel mai probabil, va trimite bani catre noul Fond, printr-un imprumut, in functie de cererile primite, care la randul sau va oferi mai departe banii la primarii pe anumite criterii economice.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.