Fonduri europene pentru metrou

Metrou.jpg

metrouRomania vrea sa atraga fonduri europene de 1,3 miliarde de euro pentru metroul din Bucuresti. 600 de milioane de euro vor ajunge pe viitoarea Magistrala 6 care va lega Aeroportul Otopeni de oras.

Data estimata pentru semnarea primelor contracte de lucrari este primul trimestru al anului 2017. Guvernul isi propune ca Magistrala sa fie gata pana in 2020, cand Romania va organiza meciuri la campionatul european de fotbal. Restul banilor, 700 de milioane de euro vor fi impartiti intre sectiunile din Magistrala 5 si Magistrala 4 deja aflate in constructie.

Bucurestiul are un plan de dezvoltare pentru transportul urban pana in 2030. In acesta se vorbeste despre trei magistrale noi de metrou, pasaje supraterane si sute de kilometri de piste pentru biciclete. Pentru a fi pus in practica, Primaria Capitalei are nevoie de bani europeni. Din sapte miliarde de euro cat este valoarea totala a proiectelelor, mai mult de jumatate din suma este alocata pentru extinderea retelei de metrou.

Adica prelungirea Magistralei 4 de la Gara de Nord pana la Gara Progresul si a Magistralei 5 care va fi continuata de la statia Eroilor pana la capatul cartierului Pantelimon.

In plan ia nastere si Magistrala 6, construita de la zero care va lega Aeroportul Otopeni de oras. Proiectul prevede si construirea unei linii care va lega localitatile Bragadiru si Voluntari si va strabate Capitala pe o distanta de 21 de kilometri. In plan apare si Magistrala 8, intre cartierele Crangasi si Dristor.

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.