Fonduri europene pentru restaurarea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Lipova

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene (MDRAPFE), a semnat un nou contract de finantare cu fonduri europene care are ca obiectiv conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Este vorba despre proiectul care vizeaza consolidarea, restaurarea si conservarea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Lipova (jud. Arad), prin amenajarea incintei bisericii (restaurarea si conservarea frescei interioare si a componentelor artistice din lemn), restaurarea si consolidarea imprejmuirii acesteia, realizarea unui corp anexa si a unui lumanarar, precum si prin realizarea unui sistem de iluminat arhitectural.

Proiectul are o durata de implementare de 43 de luni si va fi finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritara 5 – imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural.

Valoarea totala a investitiei este de 21.230.170,40 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 19.018.478,35 de lei (reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului).

Pentru prioritatea de investiții 5.1 (Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural) din Axa prioritara 5 (imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural) a POR 2014-2020, sunt alocate 270,83 de milioane de euro, iar, pana in prezent, au fost semnate 27 de contracte, in valoare totala de 62,86 de milioane de euro.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.