Fonduri nerambursabile, in valoare de 90,6 milioane de lei, aprobate pentru 11 localitati din judetul Braila

bani-1.jpg

Patru tronsoane de drum judetean, care deservesc 11 localitati din judetul Braila, vor fi modernizate printr-un proiect finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional (POR).

Contractul de finantare a fost semnat astazi, 12 iunie a.c., de doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene. Este al saselea contract de finanţare cu fonduri europene pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala (axa prioritara 6 a programului).

Drumul vizat se desfasoara pe teritoriul administrativ al judetului Braila, pe o lungime de 61,12 km, va asigura conectivitate directa la coridorul de transport TEN-T Braila–Buzau si traverseaza urmatoarele localitati: Gulianca, Ariciu, Mihail Kogalniceanu, Boarca, Racovita, Custura, Gradistea, Sutesti, Ianca, Bordei Verde, Viziru.
„Exista proiecte ce pot fi duse la bun sfârsit doar in parteneriat si ma bucur sa vad ca acest model se extinde la nivelul administratiei publice locale. Investitia care a primit finantare astazi este implementata in parteneriat de consiliul judetean Braila, orasul Ianca si cele 7 comune beneficiare ale proiectului. Este estimat ca acest drum modernizat va deservi cei peste 33.000 de locuitori, peste 1.200 de agenti economici, 56.000 de turisti cazati anual, in medie, in zona si pe cei aflati in tranzit”, a declarat doamna Shhaideh.

Valoarea totala a investiţiei este de 93.490.037,84 lei, din care valoarea finanţarii nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 90.649.995,92 lei (reprezentând 98% din valoarea eligibila a proiectului).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.