Fonduri pentru firme 2019: Câte 200.000 Euro, promiși de stat în stațiuni balneare

Fonduri-europene-Pixabay_0.jpg

Firmele românști ar putea primi fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de euro pentru a face investiții în stațiuni balneare, potrivit unui memorandum aprobat vineri de Guvern, însă pentru operaționalizarea schemei de ajutor este nevoie de o hotărâre de guvern.

Prin Memorandumul cu privire la încadrarea schemei de minimis privind “Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare” în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român, guvernul promite că va asigura resursele bugetare necesare pentru schema de ajutor de minimis de până la 200.000 de euro pentru finanţarea investiţiilor în modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare din România.

Firmele vor putea obține un grant de maximum 200.000 de euro, cu intensitate de maximum 50%, ceea ce înseamnă că la valoarea maximă si beneficiarul trebuie să asigure restul de cel puțin 200.000 de euro din valoarea investițiilor eligibile.

Guvernul spune că schema va fi implementată din 2019 și se va derula până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în raport cu reglementările europene. Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2019-2021.

Guvernul estimează un număr mediu anual de circa 100 de societăți beneficiare. Bugetul alocat schemei de minimis este de 130 milioane de euro anual.

În proiectul de buget pentru anul 2019, pentru această măsură, s-au propus credite de angajament în limita a 400 milioane lei şi credite bugetare de 80 milioane lei. Creditele de angajament necesită transformarea în credite bugetare, prin rectificare bugetară, pentru a se putea face plăți în limita lor.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.