Fonduri Regio pentru extinderea si dotarea infrastructurii educationale din mediul rural argesean

scoala-bascov.jpg

scoala-bascovIn data de 2 iulie, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, a semnat contractul de finantare pentru un nou proiect ce vizeaza dezvoltarea infrastructurii educationale din judetul Arges.

Comuna Bascov, in calitate de beneficiar, a obtinut fonduri nerambursabile Regio in cadrul Axei prioritare 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale“, Domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua“, pentru proiectul cu titlul “Reabilitare scoala generala cu clasele I – VIII Valea Ursului – comuna Bascov, judetul Arges“.

Noul contract de finantare, ce se va realiza in termen de 15 luni, vizeaza imbunatatirea si sprijinirea infrastructurii educationale, potrivit nevoilor si resurselor specifice. Astfel, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se doreste asigurarea unui proces de invatamant de calitate, la standarde europene si cresterea gradului de participare a elevilor la educatie.

Contractul are o valoare totala de 3.379.868,59 lei, din care valoarea totala eligibila a proiectului este de 2.218.785,25 lei (1.885.967,46 lei reprezinta fonduri nerambursabile FEDR, 288.442,08 lei fonduri de la bugetul national, iar 44.375,71 lei cofinantarea eligibila a beneficiarului).

Cu sprijin nerambursabil Regio se vor realiza lucrari de reabilitare exterioara si interioara a cladirilor scolii cu clasele I-VIII Valea Ursului. Totodata, proiectul vizeaza imbunatatirea confortului termic, prin crearea unui sistem modern propriu de incalzire economic si eficient si dotarea cu mobilier modern a salilor de clase noi si a laboratoarelor. De asemenea, fondurile Regio vor permite dotarea unitatii de invatamant cu sisteme informatice si didactice moderne.

Prin implementarea acestui proiect se urmareste crearea de sanse egale de educatie, prin imbunatatirea conditiilor de acces la educatie a elevilor din comuna argeseana Bascov si diminuarea ratei abandonului scolar in randul copiilor proveniti din familii defavorizate.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.