Fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii educationale din judetul Giurgiu

scoli-bani.jpg

scoli-baniComuna Vanatorii Mici din judetul Giurgiu a castigat o finantare nerambursabila europeana,  prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Domeniul major de interventie 3.4Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua“.

Proiectul “Reabilitare pentru cresterea eficientei energetice a scolii Primare nr. 5, satul Poiana lui Stanga, comuna Vanatorii Mici, judetul Giurgiu” are o valoare totala de 527.236,55 lei, din care valoarea eligibila este de 510.207,36 lei (fonduri FEDR – 433.676,26 lei; fonduri de la bugetul national – 66.326,95 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 10.204,15 lei).

Prin acest contract de finantare se doreste imbunatatirea calitatii procesului educational si cresterea gradului de confort pentru cei 75 de elevi inscrisi la scoala Primara nr. 5 din satul Poiana lui Stanga, comuna Vanatorii Mici.

Astfel, timp de 12 luni, se vor executa lucrari de anvelopare a cladirii scolii in vederea implementarii masurilor de eficienta energetica, a imbunatatirii conditiilor de confort interior, a reducerii consumurilor energetice, a costurilor de intretinere si a emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie.

Pana in prezent au fost depuse in total sapte proiecte la nivelul judetului Giurgiu, pentru reabilitarea infrastructurii educationale Dintre acestea sapte, doar doua contracte, cu o valoare totala de peste 4 milioane de lei, au primit sprijin financiar.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.