Municipiul Slobozia a semnat cel de-al doilea contract de finantare in cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Subdomeniul „Centre urbane„.
Beneficiarul, Unitatea Administrativ-Teritoriala Slobozia, primeste asistenta financiara pentru cel de-al doilea proiect din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana.
Proiectul se numeste „Reabilitare functionala a Pietei Revolutiei – Slobozia” si are o durata de implementare de 37 de luni. Valoarea totala a acestuia este de 51.640.398,80 lei, din care 38.405.046 de lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR: 30.858.454,46 lei, fonduri bugetul national: 6.734.091,54 lei, contributia eligibila a beneficiarului: 812.500 de lei).
Implementarea proiectului vizeaza amenajarea spatiilor publice si reabilitarea urbanistica a Pietei Revolutiei din municipiul Slobozia, care s-a consacrat de-a lungul timpului ca zona de reuniune urbana, de promenada si de manifestari publice oficiale. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se vor crea spatii adecvate pentru odihna si meditatie, pentru desfasurarea evenimentelor publice si culturale, precum si o parcare subterana, cu o capacitate de aproximativ o suta de locuri pentru uzul institutiilor publice localizate in zona si nu numai. De asemenea, pentru dirijarea fluxurilor de pietoni existente si pentru cresterea calitatii imaginii si vietii urbane se impune nevoia crearii unei retele de trasee pietonale.
Astfel, prin amenajarea zonei centrale se doreste eliminarea disfunctiilor cauzate de spatiul destructurat, de traficul stationar (parcaje), de utlizarea bulevardului principal ca artera de tranzit si totodata de lipsa spatiilor necesare functionarii institutiilor publice. Zona pe care se va face reabilitarea functionala a Pietei Revolutiei are o suprafata de 21.143,86 mp.
Acest proiect este ultimul contract de finantare ce a fost semnat in cadrul Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbana de la nivelul regiunii Sud Muntenia. In ceea ce priveste centrele urbane, toata atentia va fi concentrata pe implementarea corecta a activitatilor propuse in cadrul proiectelor, cu scopul de a accelera procesul de absorbtie a fondurilor nerambursabile din Regio de la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia.
Sursa: ADR Sud Muntenia