Fonduri UE 2017: SRL, PFA vor putea lua 75.000 Euro pentru restaurante pescaresti

pescuit.jpg

Persoanele fizice autorizate (PFA), societatile cu raspundere limitata (SRL) si intreprinderile individuale care fac mici afaceri in domeniul pescuitului vor putea obtine fonduri europene de pana la 75.000 de euro pentru restaurante pescaresti sau alte investitii in agrement cu acest specific, printr-o linie de finantare pentru care s-a publicat recent Ghidul solicitantului oficial.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Pescuit (POP), din subordinea Ministerului Agriculturii, a publicat Ghidul solicitantului pentru Masura I.6: Diversificarea veniturilor si noi forme de venit.

Autoritatea urmeaza sa anunte si deschiderea apelului de proiecte, inscririle facandu-se on-line, in sistemul de gestionare a fondurilor structurale, MySMIS 2014, fiind necesara semnatura electronica.

Ajutorul financiar nerambursabil acordat va fi de maxim 50 % din valoarea totala eligibila rezultata din bugetul previzionat in planul de afaceri pentru fiecare operatiune si nu va depati suma de 75.000 EUR (inclusiv TVA eligibil), echivalentul in lei.

Un solicitant va putea depune una sau mai multe cereri de finantare in cadrul masurii cu conditia ca sprijinul financiar solicitat sa nu depaseasca cumulat echivalentul in lei a 75.000 euro.

Pentru derularea proiectului, beneficiarul va asigura cofinanţarea investiţiei, in cuantum de minim 50% prin mai multe modalitaţi: aport in natura, aport in numerar constituit de beneficiar, surse de finanţare (credit bancar).

Pentru solicitantii care nu se incadreaza in categoaria IMM-urilor sprijinul financiar nerambursabil este de maxim 30%.

Astfel, valoarea maxima eligibila aferenta unui proiect va fi de 150.000 euro. in cadrul acestui plafon este inclus TVA-ul doar in cazul solicitantilor neplatitori de TVA. Pentru solicitantii platitori de TVA, in cadrul plafonului nu este inclus TVA-ul.

Durata de implementare a unui proiect va fi minimum o luna si maximum doi ani.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.