Fondurile europene alocate mediului rural au fost prezentate de ministrul Rovana Plumb la reuniunea Asociației Comunelor din România

18Feb2019-4-RE.jpg

În intervenția avută astăzi la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, ministrul Fondurilor Europene, Dna. Rovana Plumb, a prezentat situația fondurilor europene alocate mediului rural.

A arătat că, pe lângă investițiile în agricultură, pentru dezvoltarea rurală sunt asigurate din bani europeni investiții pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și sociale, care înseamnă finanțarea de proiecte pentru construirea de drumuri județene și comunale dar și valorificarea atracțiilor turistice, construcția, reabilitarea, modernizarea și echiparea de școli și grădinițe sau asigurarea de servicii medicale accesibile populației din zonele rurale ale țării.

În ceea ce privește următoarea perioadă de programare, Dna. Plumb a subliniat faptul că pentru mediul rural au fost stabilite intervenții complementare din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și Fondul Social European.

În același timp, a amintit despre susținerea inițiativei private și a antreprenoriatului, în scopul diversificării economice la nivel rural.

Ministrul Rovana Plumb a reamintit totodată situația la zi a fondurilor europene, arătând că România a primit 8 miliarde euro de la Comisia Europeană în actuala perioadă de programare, ceea ce ne clasează la un procent distanță de media UE, care este de 28 %.

A arătat că MFE a lansat apeluri de proiecte într-un procent de 90% din alocarea României.

Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România (ACoR) a ajuns la cea de-a XXII-a sesiune ordinară și a propus, astăzi, tema “Spațiul rural românesc, spațiul rural european”.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.