Forumul Expo Apa 2016 se desfasoara in perioada 16 – 18 mai 2016

În perioada 16 – 18 mai 2016, are loc la Palatul Parlamentului Forumul regional al apei ”Dunăre-Europa de Est”, un eveniment anual, aflat la a 18 editie, organizat de Asociatia Romana a Apei, la care participa specialişti din domeniu: administratorii resurselor de apa, operatorii de alimentare cu apa şi canalizare, furnizorii de echipamente şi tehnologii dedicate apei şi nu in ultimul rând publicului larg interesat de imbunătăţirea performanţelor tehnice si manageriale ale sectorului. Vezi aici programul forumului.

În cadrul forumului a fost organizat un seminar susținut de Ministerul Fondurilor Europene cu privire la POIM 2014-2020. Ministru Cristian Ghinea a punctat faptul că Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, care are alocate 3 miliarde de euro pentru sectorul de apă şi apă uzată, continuă principalele programe de finanţare din acest sector, respectiv ISPA (aproximativ 1 mld Euro) şi POS Mediu 2007 – 2013 (aproximativ 3,2 mld Euro). Fondurile europene au reprezentat şi reprezintă în continuare principala sursa de finanţare a sectorul de apă şi apă uzată.

Un alt workshop organizat în cadrul forumului a avut ca tema ”Tarifele pentru serviciile de apă și Suportabilitatea”. Vezi aici agenda workshop-ului.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene (pagina de facebook) și Asociația Română a Apei.

About Constantin Armasu

Constantin Armasu este consultant pentru institutii publice si companii de peste 14 ani si este specializat in consultanta pentru proiecte de infrastructura. Are o vasta experienta in implementarea de proiecte de infrastructura finantate din fonduri nerambursabile, in elaborarea documentatiilor de achizitie, in verificarea procedurilor de achizitie si a cererilor de rambursare, identificarea neregulilor in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene. A participat la elaborarea a peste 60 de proiecte de investitii in infrastructura cu finantare din fonduri europene. A fost implicat ca director de proiect, expert achizitii publice, expert financiar-contabil in peste 10 proiectele de asistenta tehnica pentru autoritati publice centrale. In calitate de expert achizitii publice a verificat respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice pentru mai mult de 100 de proceduri de achizitie realizate in cadrul unor proiecte cu finantare europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.