Fundatia Comunitara Iasi a lansat Fondul Stiintescu editia 2016 – 2017

logo_stiintescu-1.png

Prin Fondul Stiintescu, se finanteaza proiectele creative din domeniul STEM (stiinte, tehnologie, inginerie, matematica).

Status: INACTIV
Depunere pana la: 9.11.2016
Buget alocat: 120.000 lei

Obiectiv

Esti pasionat de domeniul STEM (stiinte, tehnologie, inginerie si matematica) si ai o multime de idei pe care vrei sa le impartasesti cu altii? Intuitia iti spune ca daca iti pui ideile in miscare, ai putea sa starnesti pasiunea elevilor ieseni pentru stiinte? Ei bine, Stiintescu asteapta proiectul tau, prin care revitalizezi ADN-ul STEM al tinerilor ieseni!

Stiintescu este un program de finantare pentru proiecte educationale care incurajeaza pasiunea pentru stiintele exacte a elevilor din clasele VI – XI.

Eligibilitate

Stiintescu asteapta proiecte care sa-i implice activ pe cei mici, de la clasele a VI-a pana la clasele mari de liceu, a XI-a, in activitati care sa le trezeasca interesul pentru stiinte. Activitatile se vor desfasura in perioada ianuarie – mai 2017.

Solicitanti

Daca esti pasionat de stiinte exacte, fie ca faci parte dintr-o organizatie non-guvernamentala (incluisv asociatii studentesti, asociatii de parinti, asociatii ale scolii) sau doar esti parte dintr-un grup de initiativa, si fie ca esti profesor, elev, licean, student, masterand, doctorand, muzeograf, bibliotecar, cercetator, inventator, angajat intr-o companie, free-lancer, sau pur si simplu parinte cu o idee de cum poti face ca pasiunea ta pentru stiinte sa fie transmisa mai departe elevilor, Stiintescu abia asteapta sa te cunoasca.

Ce ii place lui Stiintescu?

Stiintescu vrea sa contribuie la formarea elevilor din judetul Iasi pentru viitor si cauta proiecte, care:

– Sa fie inovative si creative;
– Sa fie interdisciplinare (biologie, chimie, geografie, geologie, stiinte ale pamantului, astronomie);
– Sa implice activ elevii in activitatile desfasurate;
– Sa dezvolte spiritul de initiativa;
– Sa cultive curiozitatea si imaginatia.

Activitati eligibile

• Aplicatii practice si experimente de stiinte.
• Materiale didactice si metode educationale inovative.
• Programe educationale de tip „peer learning” (activitati de invatare in echipa, invatare reciproca de la elevi, la elevi).
• Evenimente care promoveaza educatia pentru domeniile STEM (stiinte, tehnologie, inginerie, matematica), precum: sesiuni de comunicare si competitii, expozitii, targuri, tabere pentru elevi.
• Proiecte educationale care includ activitati de tipul „do-it-yourself” in domenii precum: electronica, robotica, printare 3D.
• Activitati in colaborare elevi– studenti pe domeniile STEM.
• Proiecte de cercetare ale elevilor in domeniile educatiei STEM.
• Vizite ale elevilor in institute, muzee si laboratoare de cercetare.

De asemenea, Stiintescu asteapta orice alta idee de proiect, atat timp cat vizeaza atragerea interesului elevilor din judetul Iasi catre domeniile educatiei STEM. VI.

Activitati neeligibile

– planuri de lectie sau proiecte didactice;
– schimburi de experienta si vizite de cercetare ale cadrelor didactice;
– activitati care nu presupun implicarea activa a elevilor in proiect.

Buget

Resursele lui Stiintescu, la editia 2016 – 2017, sunt de 120.000 lei.

Fondul este constituit din 15.000 $ oferiti de Romanian-American Foundation si alti 15.000 $, mobilizati de Fundatia Comunitara Iasi de la finantatori locali: Amazon, Centric IT Solutions, Continental Corporation, ENDAVA, HEG Services, JCI Iasi, MiOS, Optymyze, Quartz Matrix, RomSoft, Scc Services, Sprocket, Inc. si Xerox.

120.000 lei reprezinta suma totala destinata finantarii proiectelor, iar suma maxima care poate sa fie accesata de catre un aplicant pentru un proiect este de 12.000 lei.

Cu alte cuvinte, poti sa primesti pana la 12.000 lei pentru proiectul tau creativ!

a. Ce poti sa cumperi din suma oferita:

– Consumabile: hartie pentru imprimanta si flipchart, toner, dosare etc.
– Multiplicare si distribuire de materiale educationale tiparite;
– Productie de materiale didactice (include si materiale online, dezvoltare software, animatii si materiale video); – Achizitii de echipamente, tehnologii, instrumente si materiale didactice;
– Achizitii de licente software si servicii educationale online;
– Cheltuieli de coordonare si management de proiect si resurse umane (de exemplu: apelarea la experti pentru sustinerea unor cursuri, ateliere, laboratoare etc.), dar nu mai mult de 15% din bugetul total al proiectului.
– Cheltuieli de transport/combustibil, masa.
– Cheltuieli legate de evenimente: inchiriere spatii, echipamente etc.
– Cheltuieli de comunicare si promovare: design-ul si multiplicarea materialelor tiparite, dezvoltare si actualizare site, blog etc.
– Costurile efectuate in afara perioadei de implementare a proiectului si costurile care nu sunt direct legate de proiect nu pot fi acoperite.

Inscrierile se fac pana 9 noiembrie 2016 prin trimiterea celor doua formulare de inscriere si de buget pe adresa de e-mail [email protected]

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul programului

Formularul de buget

Formular de inscriere

 

Finantator: Electrica
Sursa: www.electrica.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top