Fundraising to infinity and beyond!

fundCateva raspunsuri la intrebari ce mi se pun des: Ce organizatii vor rezista, ce organizatii vor creste si se vor dezvolta, cum sa isi planifice succesul pe termen lung?

Asa ca mi-am scos globul de cristal, pardon, cubul Rubik, si am purces la a extrage cateva cai ce vor oferi raspunsuri pozitive dorintelor organizatiillor, le vor ajuta sa mearga TO INFINITY AND BEYOND!

Fonduri publice
Organizatiile trebuie sa continue sa faca presiuni ca munca pe care ele o fac, munca in slujba unei comunitati, sa fie acoperita din fonduri publice, aceasta fiind , evident, in beneficiul public. Asadar, subventii, alocatii, parteneriate public-private pentru un viitor sigur pe termen lung.
DAR- nu uitati ca este sanatos ca aceste fonduri publice sa nu depaseasca 15-20% din buget!

Donatii periodice
Am atins subiectul acesta de mai multe ori si chiar si aici pe blog am aratat cum 100 de prieteni ce doneaza  1 leu/zi aduc 36.500 de lei pe an unei organizatii.

Crowdfunding                                                                                                                                                            Treptat se cristalizeaza si la noi acest mecanism. Am scris despre platforma pe care o consider cel mai aproape de ceea ce se intampla la nivel international in crowdfunding, o platforma ce are in spate fundraiseri- Galantom, dar la fel de bine puteti folosi: crestemidei.ro, potsieu.ro, sprijina.ro.
Cele mai cunoscute platforme internationale sunt Kickstarter, Justgiving, etc

Idei noi, inovatoare
Nu este recomandat sa faceti copy/paste la campaniile altor organizatii care au success. Acelea se potrivesc lor, nu voua.

Invatarea continua
ONGurile trebuie sa invete continuu! Asadar, oamenii din fundraising trebuie trimisi constant sa invete cum pot aplica noile tehnologii in activitatea lor curenta.

Succes!

About Cristiana Ionescu

Fundraiser, friendraiser, flower-raiser. Best Fundraiser of The Year 2009, 2013, 2014, The Woman of The Year 2013, Best Advisor of The Year 2014 Fondator Dreamcatchers România și Edulier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.