GAL Valea Prutului a deschis sesiuni pentru depunerea proiectelor la 3 masuri din cadrul PNDR

logo_gal_valea_prut.png

logo_gal_valea_prutAsociatia Grupul de Actiune Locala Valea Prutului, autorizat de Autoritatea de Management a PNDR pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare a teritoriului, aduce la cunostinta potentialor beneficiari din judetul Iasi, comunele: Andrieseni, Bivolari, Popricani, Probota, Roscani, Trifesti, Tiganasi, Victoria si comunele din judetul Botosani: Romanesti, Santa Mare, Stefanesti deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor pe Masurile 41.112, 41.312, 41.322(1).

Perioada de depunere a proiectelor: 26 august 2013 – 27 septembrie 2013.

Locul de depunere a proiectelor: Proiectele se depun la sediul GAL Valea Prutului, com. Popricani, de luni-vineri, in intervalul orar 10.00 – 15.00.

Valoarea minima nerambursabila a unui proiect: 5 000 euro (cu exceptia proiectelor pe masura 41.112)

Valoarea maxima nermabursabila a unui proiect: 200.000 euro (cu exceptia proiectelor pe masura 41.112)

Masura 41.112Sprijinirea tinerilor care doresc sa-si infiinteze o afacere noua

Solicitanti eligibili: Tineri intre 18-40 ani care doresc sa inceapa o afacere.

Buget disponibill alocat acestui apel de selectie: 101.000 euro. Valoare maxima nerambursabila finantata/proiect: 40.000 euro.

Masura 41.312Sprijin pentru infiintarea si dezvoltarea de microintreprinderi

Solicitanti eligibili: Micro-intreprinderi, atat cele existente cat si cele nou infiintate care isi desfasoara activitatea in spatial rural din teritoriul GAL Valea Prutului (atat sediul social, cat si punctual de lucru trebuie sa fie amplasate in mediul rural); Persoane fizice – neinregistrate ca agenti economici.

Buget disponibill alocat acestui apel de selectie: 176.155 euro. Valoare maxima nerambursabila finantata/proiect: 29.359 euro euro.

Contributie proprie (cofinantare)/proiect: 30%/15%

Masura 41.322(1) – Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii culturale

Solicitanti eligibili: APL-uri din mediul rural, ONG-urile, asezamintle culturale si institutiile de cult definite conform legislatiei in vigoare; Persoane fizice si juridice care detin sau administreaza obiective de patrimoniu cultural/natural de interes local.

Buget disponibill alocat acestui apel de selectie: 168.697 euro. Valoare maxima nerambursabila finantata/proiect: 50.000 euro.

Solicitanti trebuie sa indeplineasca criteriile de conformitate si eligibilitate din ultima versiune a ghidului solicitantului aferent fiecarei masuri, disponibil pe site-ul APDRP, ghidul Masurii 41 si criteriile de selectie locale stabilite de GAL Valea Prutului disponibile in format electronic pe site-ul www.galvaleaprutului.ro.

Informatiile detaliate aferente masurilor lansate sunt disponibile in format electronic (suport CD/DVD) sau pe suport tiparit la sediul GAL Valea Prutului din com. Popricani, jud. Iasi.

Informatii suplimentare se pot obtine la telefon/fax 0232.474.992, mobil – 0786.050.423, e-mail: [email protected].  

Modul de anuntare a rezultatelor: Rapoartele de selectie vor fi publicate pe site-ul GAL Valea Prutului, afisate la sediu si transmise in scris catre solicitanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.