Garantii pentru finantarea societatilor si cooperativelor agricole

tractorist.jpg


subventiiFondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii
(FNGCIMM) va acorda in parteneriat cu CEC Bank garantii pentru o noua categorie de beneficiari – societati agricole si cooperative agricole.
 
Societatile agricole si cooperativele agricole care desfasoara activitati economice vor completa beneficiarii traditionali ai FNGCIMM, reprezentati de IMM-uri definite potrivit Legii nr. 346/14.07.2004, privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Garantia FNGCIMM este solicitata de banca si ofera mai multa libertate in alegerea finantarii unei afaceri viabile, la un pret accesibil. FNGCIMM garanteaza maximum 80% din valoarea finantarilor pe termen mediu si lung de tipul creditelor pentru investitii si pana la 70% din valoarea finantarilor pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru sau din valoarea scrisorilor de garantie bancara.

In functie de solicitarile primite din partea celorlalti finantatori, FNGCIMM va incheia noi acte aditionale menite sa diversifice categoriile de potentiali beneficiari.
 
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse.
 
FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.
 
Garantia FNGCIMM este de maximum 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top