Gavrilescu: Toate cele 3.800 de vouchere suplimentare in Programul “Rabla Clasic – persoane fizice”, epuizate in 30 de minute

imageResize-5.jpg

Toate cele 3.800 de prime de casare suplimentare din Programul “Rabla Clasic” pentru persoane fizice s-au epuizat, luni, in numai 30 de minute, a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, in marja unei conferinte de specialitate.

“Astazi, 16 octombrie 2017, suntem in fata unei zi minunate, pentru ca in istoria Programului ‘Rabla Clasic’ pentru persoanele fizice, in 30 de minute toate cele 3.800 de prime de casare s-au terminat. Asta inseamna ca romanii doresc sa-si reinnoiasca parcul auto, doresc sa circule intr-un mediu curat si sanatos si sa circule in siguranta pe drumurile patriei. Eu ma bucur ca in sedinta de Guvern de saptamana trecuta s-a aprobat suplimentarea bugetului Administratiei Fondului pentru Mediu cu 25 de milioane de lei, care inseamna 3.800 de prime de casare pentru Programul ‘Rabla Clasic’ pentru persoane fizice. in cele 13 editii de cand exista, astazi suntem intr-o perioada istorica in care s-au epuizat, cum va spuneam, toate cele 3.800 de prime de casare suplimentare, in 30 de minute. in acelasi timp, pentru sa suntem in aceasta saptamana dedicata schimbarilor climatice, vreau sa amintesc, bineinteles, si de Programul ‘Rabla Plus’. Speram ca, pana la sfarsitul anului, sa putem spune ca este intr-adevar un program de succes. Romanii se indreapta si catre cumpararea de masini care nu polueaza, respectiv masini 100% electrice sau masini plug-in hibrid.

In data de 11 octombrie, Guvernul a aprobat in sedinta saptamanala suplimentarea cu 25 de milioane de lei a bugetului destinat Programului “Rabla Clasic” pentru persoane fizice.

Incepand din 18 mai 2017, persoanele fizice si cele juridice pot accesa Programele de stimulare a innoirii Parcului auto national — “Rabla Clasic” si “Rabla Plus’. Bugetul anuntat la momentul respectiv in cazul programului “Rabla Clasic” se situa la 180 de milioane de lei, iar cel pentru “Rabla Plus” la 45 de milioane de lei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.