Guvernul a adoptat HG-ul de reorganizare a MFE

logo_MFE.png

S-a adoptat in sedinta de Guvern Hotararea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene (MFE). Conform acesteia, MFE va avea structuri noi, specializate in pregatirea si urmarirea proiectelor strategice, in managementul riscului, control si anti-frauda, precum si in gestionarea sistemului IT de management al fondurilor europene.

„Partea de care sunt cel mai mandru cand e vorba despre echipa mea este ca am creat aceste noi structuri si functii fara a suplimenta numarul de posturi sau resursele financiare. Este o restructurare fara niciun cost in plus pentru stat”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene.

Numarul maxim de posturi pentru pentru aparatul propriu al MFE si al unitatilor subordonate va fi de 1.275, exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului, ca urmare a preluarii celor 344 de posturi aferente organismelor intermediare regionale POSDRU si POCU de la Ministerul Muncii, conform OUG 23/2016 pentru aprobarea unor masuri de eficientizare a sistemului de gestionare a fondurilor structurale si de investitii europene, in vigoare din 21 iunie 2016.

Proiectul de hotarare a fost supus consultarii publice in luna iulie 2016.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.