Guvernul a anuntat peste 30 de dezbateri publice pentru pregatirea Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene

ADR_Muntenia.jpg

Cancelaria Prim-Ministrului lanseaza o serie de dezbateri publice pe temele si politicile prioritare ale Romaniei in pregatirea preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, in 2019. Conform unui comunicat oficial al Guvernului, concluziile dezbaterilor vor contribui substantial la definirea prioritatilor pe care Romania le va propune pentru mandatul sau de Presedinte al Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. Propunerile vor fi ulterior discutate cu Finlanda si Croatia, in vederea definirii prioritatilor programului comun al acestui trio.

Primul eveniment va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2016 si este dedicat sectorului digital. Seria de de dezbateri se va incheia in iulie 2017. Pe langa dezbaterile tematice, sunt incluse si o serie de evenimente specifice de informare, dedicate explicarii oportunitatilor si provocarilor pe care Presedintia Consiliului UE le implica pentru diferite grupuri tinta: invatamantul pre-universitar si universitar, mediul de afaceri, patronate, sindicate, societatea civila.

Conform comunicatului oficial al Guvernului, institutiile guvernamentale si organizatiile societatii civile, mediul academic, mediul de afaceri, precum si oricare alte entitati interesate sunt invitate sa organizeze si dezbateri publice suplimentare in domeniile in care activeaza, pentru a contribui la discutarea si identificarea prioritatilor nationale pe care Romania le poate promova la nivel european.

Lista evenimentelor propuse a fi organizate in cadrul campaniei de dezbatere publica privind prioritatile Presedintiei romane a Consiliului UE – semestrul I 2019.

Calendarul dezbaterilor:

calendarcalendar1calendar2

calendar3

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.