Guvernul a aprobat noi conditii care favorizeaza atragerea fondurilor europene in Romania

bani-716x300.jpg

Guvernul Romaniei a aprobat, astazi, planurile de actiuni pentru indeplinirea conditiilor care favorizeaza atragerea fondurilor europene alocate Romaniei in domenii prioritare, precum: sanatate, incluziune sociala si combaterea saraciei, egalitate de gen si piata muncii.

Planurile de actiune au fost supuse aprobarii prin 4 Memorandumuri, care au fost asumate de ministerele responsabile de implementarea masurilor in fiecare domeniu.

In principal, masurile asumate vizeaza elaborarea cadrelor strategice nationale cu orizont de timp 2027 in domeniile respective si stabilirea principalelor elemente privind implementarea si monitorizarea acestora.

Pachetul legislativ privind implementarea fondurilor europene aferente Cadrului Financiar 2021-2027, lansat de CE cuprinde 4 conditii orizontale si 15 conditii sectoriale.

Pachetul legislativ european privind implementarea fondurilor UE aferente cadrului financiar 2021-2027, prevede indeplinirea unei serii de conditii care favorizeaza („enabling conditions”) atragerea fondurilor europene. Mai multe detalii aici: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-18-3866_ro.htm.

Ministerul Fondurilor Europene asigura coordonarea interinstitutionala pentru asigurarea indeplinirii conditiilor de accesare a fondurilor europene in perioada de programare 2021-2027.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.