Guvernul a majorat suma acordata prin programul “Bani de liceu” de la 180 la 250 de lei pe luna

burse-elevi.png

Elevii care beneficiaza de programul Bani de liceu vor primi, incepand cu noul an scolar, pe toata durata cursurilor, suma de 250 lei/lunar, fata de 180 lei/lunar cat primea pana in prezent, arata un comunicat al Ministerului Educatiei. De asemenea, Guvernul a majorat plafonul maxim de acordare a bursei pe membru de familie de la 150 lei la 500 lei.

“Incepand cu noul an scolar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, in situatia respectarii tuturor conditiilor legale prevazute, suma de 250 lei/lunar, fata de 180 lei/lunar cat primea pana in prezent.
De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescuta de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie, data fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situatia economica actuala – salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata fiind stabilit, incepand cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar”, arata comunicatul Ministerului Educatiei.

Prin indexarea cuantumului plafonului de accesare a programului la valoarea de 500 de lei inclusiv, venit brut maxim per membru de familie, MEN estimeaza ca numarul potentialilor beneficiari va putea creste semnificativ.

In anul scolar 2017 – 2018, peste 33.057 de elevi au beneficiat de acest program.

Ministerul Educatiei Nationale spune ca va accesa fonduri europene prin Programul Operational Capital Uman pentru sustinerea si continuarea programului “Bani de liceu”, fonduri ce vor acoperi si cheltuielile realizate de statul roman pentru perioada anilor scolari 2015-2018, in vederea acordarii acestui sprijin financiar.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.