Guvernul acorda sprijin agricultorilor pentru achizitionarea motorinei

agriculture.jpg

apia-motorinaSprijinul acordat agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorizei utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic și imbunatatiri funciare, va fi aplicat si in acest an.

Printr-o Hotarare adoptata saptamana aceasta, Guvernul a alocat suma de 338,8 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, in anul 2016, pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.

Fondurile se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale pe anul 2016.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura a fost aprobata in 2014 (prin Hotararea Guvernului 1174/ 2014). Valoarea maxima a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei.

Schema de ajutor de stat a fost elaborata in baza Regulamentului (UE) nr.651/2014 al Comisiei de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piata interna in aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat și este exceptata de la obligatia notificarii catre CE.

Pentru anul 2015, suma alocata de la buget pentru plata ajutorului de stat a fost de 377,4 milioane lei.

Proiectul de Hotarare de Guvern a fost postat spre consultare publica.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.