GUVERNUL CA O TEMNITA A IMPACARII

De curind am fost prin judetul Sibiu si am trecut prin satul sasesc Biertan care a devenit celebru prin Biserica-fortareata foarte frumoasa si as spune foarte prost ingrijita, ca aproape tot ce e face parte din mostenirea lasata de sasi. In aceasta fortareata exista o temnita numita ” a impacarii” unde pe vremuri episcopul catolic ii trimitea pe cei care voiau sa divorteze si le dadea o singura lingura, o singura farfurie, un singur pat si ii lasa 2 saptamani sa se impace, altfel era de rau pentru ei in comunitate. Se spune ca in 300 de ani doar un singur cuplu a indraznit sa treaca peste amenintarile cu excomunicarea si a divortat totusi.

Nu vi se pare ca “episcopul” nostru de Cotroceni a procedat la fel bagandu-i pe pedelisti si pe pesedisti in Temnita Impacarii – a se citi Guvern -in speranta ca vor lua exemplu de la sasi si chiar se vor impaca? Tot o singura lingura le-a dat, o singura farfurie si un singur pat. Necazul e ca le-a dat doar O SINGURA TARA pe care au terminat-o de “mincat” inainte de expirarea perioadei de impacare!

About Emilia Moldovan

Emilia Augusta Moldovan. Deviza: Intamplarea nu ajuta decat o minte pregatita.

7 thoughts on “GUVERNUL CA O TEMNITA A IMPACARII”

 1. melania spune:

  cunosteam povestea cu biertanul de cind l-am vizitat.
  analogia cu coalitia la putere este foarte buna. din pacate comunitatea din biertan era de sasi care sunt cunoscuti de oameni seriosi pe cind comunitatea din tara noastra este ….cum este

 2. Buna seara doamna manager!
  Multumesc!
  Iata o poveste minunata!

  Vlad Tepes ar fi facut la fel, dar cu un singur amendament. Odata stransi la un loc le-ar fi dat foc!

  Si a propos!
  Citeam mai demult un “ceva” pe care nu stiam cum sa-l cataloghez. Sa-i zic nerozie… era prea putin, sa-i zic magarie… tot insuficient ar fi fost, sa-i zic umor… da, dar foarte negru.
  Ce zicea autorul evreu despre Dracula. Zicea corect, ca Dracula este un personaj inventat de scriitorul irlandez Bram StoKer, numele fiind inspirat de la domnitorul muntean Vlad Tepes care a domnit intre anii si anii… bla-bla-bla si care a avut marele merit istoric de a scapa Tara Romaneasca de saracie. Cum?
  Tragandu-i in tzeapa pe saraci.
  Nu are revelanta faptul ca autorul era evreu, putea sa fie si boshiman, ceea ce m-a deranjat era ca ori era prost, ori foarte prost, ceea ce nu dovedise pana la acea pagina pentru ca era un tratat despre canibalism foarte bine documentat si scris cu ingrijire-vezi si bautul sangelui, Dracula, ori ii ura si-i dispretuia pe romani. Mai degraba acesta ii era felul.

  Iata o metoda buna si pentru guvernul Romaniei!
  Asa pot rezolva problema pensiilor, a somajului, a malnutritiei, a gradului ridicat de morbiditate, a analfabetismului si in final, putem rivaliza cu orice tara europeana marcanta… Groaznic!!!
  Mai bine varianta cu datul focului… :)))

 3. Irina spune:

  Ce surpriza placuta! Emilia, spune-mi cum te gasesc? Vreau sa vorbim mai multe. Te rog sa ma contactezi cand ai timp.
  Numai bine!
  irina

 4. Irina spune:

  Emilia, esti teribila. Imi place scrisul tau.
  Toate bune

 5. Simona D. spune:

  La fix!

 6. Termitele astea au terminat de halit tara, dar ne storc pe noi in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.