Liber la denuntarea clauzelor abuzive impuse de banci

bani_capcana.jpg

bani_capcanaGuvernul a aprobat ieri proiectul de lege prin care clauzele abuzive din contractele de prestari servicii, inclusiv credite bancare, vor putea fi denuntate de la 1 octombrie.

Proiectul de ordonanta de urgenta, initiat de Ministerul Justitiei, care amana pana in februarie 2014 aceasta posibilitate a fost discutat de Guvern, dar nu aprobat. “Nu, nu mai amanam deloc !”, a transat problema premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Prin urmare, de la 1 octombrie va intra in vigoare articolul din Codul de procedura civila care ofera posibilitatea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sau asociatiilor de protectie a consumatorilor sa denunte in instanta clauzele abuzive si sa le elimine din toate contractele de prestari servicii, inclusiv credite bancare.

Pana acum fiecare client defavorizat de clauzele abuzive era nevoit sa suporte costurile unui proces ca sa-si recupereze banii retinuti in mod abuziv de banci, insa de acum recuperarea se poate rezolva la nivel colectiv. BNR se asteapta ca bancile sa piarda circa 1 miliard de euro, per total, iar bancherii vorbesc de o suma mult mai mare.

Sursa: Mediafax

One thought on “Liber la denuntarea clauzelor abuzive impuse de banci”

  1. rivo spune:

    Ciudat este ca “bancherii vorbesc de o suma mai mare”. Or fi mers pe principiul: daca se poate, de ce nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.