Guvernul propune garantii pentru Prima Casa de 2,5 miliarde lei in acest an, cu 400 milioane lei mai putin ca anul trecut

prima-casa.jpg

Guvernul Grindeanu intentioneaza sa acorde garantii in valoare de 2,5 miliarde de lei in 2017 pentru programul guvernamental Prima casa, cu circa 440 de milioane de lei mai putin decat anul trecut, potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat de Ministerul de Finante.

Executivul intentioneaza sa diminueze valoarea garantiei pentru imobilele vechi la 40%, dar propune sa fie mentinut nivelul de 50% pentru locuintele noi.

„Au fost individualizate procentele de garantare corespunzatoare fiecarui tip de tranzactie, astfel un plafon de garantie de maximum 50% pentru locuintele noi sau consolidate, in cazul carora lucrarile de constructie sau consolidare au fost receptionate la terminarea lucrarilor cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat, respectiv de maximum 40% pentru celelalte categorii de locuinte”, se precizeaza in document.

De la initierea programului Prima casa, in 2009, pana la finalul lunii noiembrie au fost acordate 203.783 garantii in valoare totala de 17,5 miliarde lei. In perioada ianuarie-noiembrie 2016 au fost acordate 32.747 garantii  in valoare de 3,1 miliarde lei.

Sursa: Ziarul FInanciar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.