Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut pentru achitarea facturilor catre beneficiarii de fonduri UE

euro2.jpg

euroUn nou imprumut de la Trezoreria Statului a fost aprobat de catre Guvernul Romaniei, pentru a fi asigurate resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene.

Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de 600 milioane de lei, din care vor fi facute plati catre beneficiarii proiectelor finanțate din fonduri europene. Sumele achitate beneficiarilor vor fi rambursate Romaniei de catre Comisia Europeana. Subliniez ca nici un proiect finantat din fonduri europene nu va avea probleme cu asigurarea sumelor necesare pentru efectuarea platilor catre furnizori, insa fac un apel catre beneficiari sa accelereze implementarea proiectelor şi sa vina cu facturi pentru ca Romania sa poata solicita Comisiei Europene cat mai repede rambursarea fondurilor utilizate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor implementate in cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii Programului Operational Mediu au fost alocate fonduri cu o valoare de 150 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor catre beneficiarii POSDRU a fost prevazuta o suma de 220 milioane de lei. In acelasi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii POSCCE a fost alocata o suma de 230 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

One thought on “Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut pentru achitarea facturilor catre beneficiarii de fonduri UE”

  1. BARBOSU MIHAELA CLAUDIA spune:

    care sint masurile si sprijinele care se deschid si cind sau prin ce mod sau instititie se pot aloca fonduri europene nerambursabile pt. investitii, modernizare, utilare si alte facilitati pe non-agricol zona rurala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.