Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) lanseaza cea de-a IX-a editie a Competitiei celor mai bune practici din administratia publica din Romania, competitie care se adreseaza tuturor institutiilor si autoritatilor publice. Scopul acestei competitii este acela de a identifica si disemina initiative inovative si eficiente din administratia publica, de a face cunoscute experienta si rezultatele remarcabile ale autoritatilor si institutiilor publice din Romania, de a evidentia felul in care administratiile locale raspund mai bine nevoilor colectivitatii administrate.
Pentru acest an, tematicile de concurs sunt urmatoarele:
- Pilonul 1: Transparența instituțiilor publice – premisa pentru creșterea increderii cetațenilor in administrație
- Pilonul 2: Incluziunea sociala, baza unei societați democratice
- Pilonul 3: Educatia – baza pentru dezvoltarea societatii
- Pilonul 4: Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public in administrația publica locala, cu 3 subdomenii:
E-guvernarea
Valorificarea activelor (patrimoniului) unitatilor administrativ-teritoriale
Cooperarea inter-comunala.
Elementul de noutate al celei de-a IX-a editii a competitiei il reprezinta introducerea unui pilon dedicat exclusiv administratiei publice locale, cu tema Reducerea risipei și eficientizarea cheltuirii banului public in administrația publica locala. Acesta este inițiat de catre Guvernul Romaniei prin Cancelaria Primului-ministru, Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice, Ministerul pentru Consultare Publica și Dialog Civic si Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in parteneriat cu Consiliul Europei, prin intermediul programului Bune practici in administrația locala.
Subliniem ca perioada de inscriere in competitie este 4 iulie – 16 august 2016, inscrierea efectuandu-se on-line prin completarea unei aplicatii, disponibile pe website-ul www.anfp.gov.ro, sectiunea Inovatie si Calitate/ Competitia.
Competitia se finalizeaza cu premierea celor mai bune practici in cadrul conferintei internationale „Inovatie si calitate in sectorul public”, precum și cu diseminarea acestora la nivel national printr-un Ghid de bune practici.
Sursa: uncjr.ro