Guvernul va adopta memorandumul privind finanţarea granturilor pentru IMM-uri, în cadrul Programului Operaţional Regional

ludovic-orban.jpg

Premierul Ludovic Orban a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de miercuri se află memorandumul privind finanţarea granturilor pentru IMM-uri, în cadrul Programului Operaţional Regional. Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a menţionat că a obţinut, în această săptămână, aprobarea Consiliului Concurenţei pentru schema de ajutor de stat cu privire la apelul de proiecte dedicat IMM-urilor, proiecte cu valori între 1,5 milioane şi 6 milioane de euro.

„În această săptămână vom fi în situaţia de a semna ordinul de aprobare a schemei de ajutor de stat, deci demarăm în forţă în direcţia implementării acestor proiecte şi semnarea acestor contracte. Memorandumul cu privire la schema de sprijin vine cu câteva direcţii: suplimentarea cu 300 de milioane de euro a alocărilor financiare a apelurilor dedicate microîntreprinderilor, deci cu valori ale proiectelor până la 200.000 de euro, suplimentarea cu 450 de milioane de euro a alocărilor financiare pentru IMM-uri pentru proiecte între 200.000 de euro şi 1 milion de euro şi asigurarea unei alocări financiare de 550 de milioane de euro pentru lansarea acestui proiect despre care am vorbit, cu valori între 1,5 şi 6 milioane de euro. Pe data de 24 iulie, vineri, vom semna ordinul de ministru prin care vom aproba ghidul de finanţare şi schema de sprijin”, a explicat Ion Ştefan… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.