Guvernul vrea să schimbe şomajul tehnic cu “o măsură activă” prin care să plătească o parte din salariul angajaţilor care revin la muncă

ludovic-orban.jpg

Pentru companiile care îşi vor reporni activitatea după eliminarea restricţiilor Guvernul vrea să treacă de la măsura şomajului tehnic la “o măsură activă”. Adică pentru orice persoană care este reangajată, care revine în activitate în companiile pentru care se ridică restricţiile Guvernul participă la susţinerea plăţii salariului, a explicat premierul Ludovic Orban.

Guvernul ar urma să contribuie la salariul angajaţilor care sunt reangajaţi de companii cu un procent între 35% şi 41,5%.

41,5% reprezintă din salariul brut impozitul pe venit şi contribuţiile, a subliniat premierul. Acestă măsură se va aplica şi firmelor care angajează persoane care nu aveau un loc de muncă, fără să fie în şomaj tehnic.

“De asemenea vom genera măsuri active nu numai pentru persoanele care erau în şomaj tehnic, ci şi pentru cele care astăzi nu au loc de muncă. Vom spriji companiile să angajeze oameni care astăzi nu au loc de muncă, de asemenea cu măsuri active. Aceste măsuri vor varia în funcţie de anumite… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.