Hexi Pharma a luat bani europeni sa asigure concentratia corecta a dezinfectantelor

euro_fisicuri.jpg

In perioada 2013-2015, firma Hexi Pharma Co. SRL, care face obiectul unui dosar penal in prezent, a primit fonduri europene si de la stat de aproape 600.000 de lei (peste 130.000 de euro), in perioada 2013-2015, intr-un proiect european derulat in cadrul Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice. Prin proiect, firma urmarea sa-si majoreze productia de dezinfectante de la 17,3 tone pe luna la 21,3 tone pe luna.

Conform datelor oficiale din Sistemul Unic de Management al Informatiei pentru fondurile europene (SMIS), firma lui Dan Alexandru Condrea trebuia sa investeasca in total 1,5 milioane de euro pentru “dezvoltarea capacitatii de productie”, bani din care, pana in anul 2015, a luat de la stat cei aproape 600.000 de lei – fonduri europene si de la buget.
 In planul de afaceri depus, in 2013, la Autoritatea de management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AM POSCCE), in baza caruia avea sa ia banii europeni, Hexi Pharma descria activitatea curenta pe care voia sa o dezvolte cu fondurile europene.

Procurorii Parchetului General, care vineri au pus sub invinuire compania, pentru posibila infractiune de “zadarnicire a combaterii bolilor”, ar putea consulta o serie intreaga de documente pe hartie si pe computer privind concentratiile dezinfectantelor Hexi Pharma: fisele tehnice de securitate, declaratiile de conformitate a produselor, dosarele de lot,  computerul cu softurile speciale de monitorizare a substantelor.

Mai multe detalii pe Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.