IMM-urile care nu dispun de active suficiente vor beneficia de garantarea creditelor

imm.jpg

Banca Transilvania si EximBank au incheiat acordul “Plafon de Garantare IMM”, care faciliteaza accesul clientilor la finantarile BT. Datorita acestui parteneriat, antreprenorii au la dispozitie solutii pentru finantarea activitatii curente sau pentru investitii, chiar daca nu dispun de active suficiente pentru a indeplini conditiile privind gradul de acoperire cu garantii materiale a imprumutului bancar.

In urma acordului semnat, Banca Transilvania dispune de un plafon de garantare, derulat prin EximBank, de 40 de milioane de lei.

Garantiile individuale sunt acordate in lei si au in vedere creditele de investitii, imprumuturile destinate sustinerii activitatii curente, respectiv scrisorile de garantie bancara.

Clientii Bancii Transilvania pot opta pentru solutii de creditare cu o durata a imprumutului de maxim 5 ani (pentru creditele pentru investitii), de maxim 12 luni (pentru creditele pentru activitate curenta) sau de maxim 24 de luni (in cazul scrisorilor de garantie bancara).

Garantiile individuale au valoarea maxima de 1,5 milioane lei, iar durata este corelata cu cea a creditului IMM.

Procentul garantat este de pâna la 80% in cazul creditelor de investitii, respectiv de maxim 70% pentru imprumuturile destinate sustinerii activiatii curente. Procentul este tot de maxim 70% inclusiv pentru scrisorile de garantie bancara.

Banca Transilvania are peste 200.000 de clienti IMM activi. BT sustine antreprenorii români prin solutii de finantare specifice si prin facilitati provenite din parteneriate – asa cum este cel cu EximBank.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.